Voedselverspilling reductie – nog meer baanbrekende initiatieven Een paar weken geleden hebben wij 15 baanbrekende initiatieven omtrent Food Waste gepubliceerd als inspiratiebron. Naar aanleiding van dat artikel hebben we veel reacties gekregen van andere initiatie... Food Waste / Voedselverspilling 13 mrt. 2016
Sneller facturen versturen Gemiddeld versturen cateraars pas 7 dagen na een evenement hun eindfactuur aan de klant. Er gaat meestal een aantal dagen overheen voordat de gerealiseerde evenementinformatie op uw administratieve af... Administratie 6 mrt. 2016
Offertes sneller opmaken en versturen – Tip 1 De kern van elke catering- en evenementenlocatie is het scoren van opdrachten. Zonder nieuwe opdrachten kunnen de andere afdelingen van het bedrijf niet blijven bestaan. Dus hoe zorgt u ervoor dat u d... Offertes 28 feb. 2016
Allergische reactie onder uw klanten – wat moet u doen? U heeft alle checklists nagelopen, de allergeneninformatie goed vastgelegd en alles duidelijk met uw gasten gecommuniceerd. Toch krijgt een van uw gasten ineens een allergische reactie! Wat nu? De all... Allergenen 21 feb. 2016
Food Waste – In 4 stappen serieus aanpakken Het aanpakken van Food Waste is een flinke klus, veel bedrijven die opereren in de Catering- en Evenementenbranche vinden dit lastig. Om u te helpen om het probleem serieus aan te pakken hebben we een... Food Waste / Voedselverspilling 14 feb. 2016
Personeelskosten factureren door middel van een lager btw-tarief Van bediening tot partymanagers en van schoonmaakpersoneel tot live koks; op ieder evenement heeft u personeel nodig. Normaal gesproken belast u deze door personeelskosten tegen het 21% btw-tarief. He... BTW 1 feb. 2016
Online klanten beschermen door uw website te certificeren Bedrijven die opereren binnen de catering- en evenementenbranche ontvangen niet alleen bezoekers op locatie, maar vaak ook online. Deze bezoekers dienen dezelfde service en veiligheid te ontvangen als... Algemeen 1 feb. 2016
Wet van Voedselinformatie De wet met betrekking tot voedselinformatie is onderdeel van de Europese Verordening 1169/2011 waar ook de allergenenwet onder valt. De verordening is op 13 december 2014 van kracht geworden en heeft ... Voedingswaarden 25 jan. 2016
Waar moet u op letten bij een allergenencontrole? Volgens de laatste Europese wetgeving, bent u als voedselaanbieder verplicht uw klanten te informeren over de aanwezigheid van 14 allergenen in uw producten. Meer over de allergenenwet en de verplicht... Allergenen 24 jan. 2016
Allergenen – Welke risico’s loop ik? Sinds 13 december 2014 zijn alle voedselaanbieders verplicht hun klanten te informeren over de aanwezigheid van allergenen in hun producten. Dat betekent dat u als cateraar of horeca ondernemer verpli... Allergenen 14 jan. 2016
Implementatie – Waar moet u rekening mee houden? Bedrijven dienen altijd bezig te zijn met ontwikkelen om relevant te blijven. De veranderingen die plaats vinden kunnen verschillen van wijzigen van een standaard procedure, tot een heel nieuw geautom... Implementatie 10 jan. 2016
Leverbetrouwbaarheid optimaliseren in 9 stappen Leverbetrouwbaarheid tijdens een evenement is erg belangrijk. Alles dient op het juiste moment, op de juiste locatie aanwezig te zijn. Het komt echter nog regelmatig voor dat er, met name kleine produ... Leverbetrouwbaarheid 3 jan. 2016