Serveren – wat is de juiste catering setup voor uw evenement? Tijdens de uitvoering van een evenement is de manier waarop het eten geserveerd wordt, net zo belangrijk als wat er gegeten wordt. De setup wordt bepaald door drie variabelen: de aard van het evenemen... Operationeel 1 mei 2016
Trends binnen catering & events – Hoe voert u ze uit? Er zijn veel trends binnen de catering en evenementenbranche. Maar wat zijn die trends? Wat houden ze in? En meest belangrijk, hoe kan ik ze toepassen binnen mijn bedrijf? Komen deze vragen bekend voo... Trends 24 apr. 2016
Offertes sneller opmaken en versturen – Tip 2 De kern van elke catering- en evenementenlocatie is het scoren van opdrachten. Zonder nieuwe opdrachten kunnen de andere afdelingen van het bedrijf niet blijven bestaan. Dus hoe zorgt u ervoor dat u d... Offertes 11 apr. 2016
Verandering – Hoe neemt u uw medewerkers daarin mee? Implementeren is niet alleen een verandering aanbrengen in de situatie of een systeem; van oud naar nieuw. Het gaat hoofdzakelijk om het verkrijgen van betrokkenheid, draagvlak en motivatie onder uw m... Implementatie 17 mrt. 2016
Voorschotnota als schadeloosstelling kan berekend worden met 0% btw Wanneer u een voorschotnota verstuurt naar een klant, dient u hierover btw te belasten. U mag daarbij de btw-verdeling aanhouden zoals het evenement op dat moment ingevuld is. Meer over de btw-verreke... BTW 17 mrt. 2016
Voedingswaarden – Wat kiest u om bij te houden? Wanneer u als cateraar of evenementenlocatie voorverpakte producten verkoopt, bent u volgens de wet Voedselinformatie per 2016 verplicht bepaalde informatie duidelijk leesbaar op uw verpakkingen te ve... Voedingswaarden 17 mrt. 2016
Voedselverspilling reductie – nog meer baanbrekende initiatieven Een paar weken geleden hebben wij 15 baanbrekende initiatieven omtrent Food Waste gepubliceerd als inspiratiebron. Naar aanleiding van dat artikel hebben we veel reacties gekregen van andere initiatie... Food Waste / Voedselverspilling 13 mrt. 2016
Sneller facturen versturen Gemiddeld versturen cateraars pas 7 dagen na een evenement hun eindfactuur aan de klant. Er gaat meestal een aantal dagen overheen voordat de gerealiseerde evenementinformatie op uw administratieve af... Administratie 6 mrt. 2016
Offertes sneller opmaken en versturen – Tip 1 De kern van elke catering- en evenementenlocatie is het scoren van opdrachten. Zonder nieuwe opdrachten kunnen de andere afdelingen van het bedrijf niet blijven bestaan. Dus hoe zorgt u ervoor dat u d... Offertes 28 feb. 2016
Allergische reactie onder uw klanten – wat moet u doen? U heeft alle checklists nagelopen, de allergeneninformatie goed vastgelegd en alles duidelijk met uw gasten gecommuniceerd. Toch krijgt een van uw gasten ineens een allergische reactie! Wat nu? De all... Allergenen 21 feb. 2016
Food Waste – In 4 stappen serieus aanpakken Het aanpakken van Food Waste is een flinke klus, veel bedrijven die opereren in de Catering- en Evenementenbranche vinden dit lastig. Om u te helpen om het probleem serieus aan te pakken hebben we een... Food Waste / Voedselverspilling 14 feb. 2016
Personeelskosten factureren door middel van een lager btw-tarief Van bediening tot partymanagers en van schoonmaakpersoneel tot live koks; op ieder evenement heeft u personeel nodig. Normaal gesproken belast u deze door personeelskosten tegen het 21% btw-tarief. He... BTW 1 feb. 2016