Food Waste reductie: 11 tips om voedselverspilling tegen te gaan Voedselverspilling is een groot probleem voor bedrijven die opereren in de horeca- en cateringbranche. In de horeca verspillen we jaarlijks 51.000 ton voedsel, ofwel € 235 miljoen.[1] Er is dan ook ve... Food Waste / Voedselverspilling 27 aug. 2015
9 tips voor een betere evenement cashflow Een gezonde administratie is de basisbehoefte van ieder bedrijf. Wanneer u als cateraar of evenementlocatie kwalitatieve, kostenbesparende evenementen organiseert bent u daarmee nog niet gevrijwaard v... Administratie 26 aug. 2015
Bezettingsgraad – Wat is dat en hoe bereken ik mijn bezettingsgraad? Wanneer u bij het organiseren van evenementen gebruik maakt van eigen locaties, kan het de moeite waard zijn uw bezettingsgraad in kaart te brengen en te monitoren. Bij iedere locatie heeft u tenslott... Bezettingsgraad 26 aug. 2015
Voorschotnota, eindfacturen en BTW Met een voorschotnota factureert u een voorschot op de eindfactuur aan uw klant voordat u een product of dienst heeft geleverd. Voorschotnota’s worden binnen de catering- en evenementenbranche vaak ge... BTW 26 aug. 2015
Hoe maak ik een goed draaiboek voor mijn evenement? Wanneer u een evenement organiseert, is een goed draaiboek onmisbaar. U kunt kiezen een draaiboek beknopt of juist uitgebreid op te stellen. Maar hoe meer informatie u beschrijft in een draaiboek, hoe... Draaiboek 26 aug. 2015
Checklist: voorraadbeheer bij evenementen Voorraadbeheer voor, na en tijdens het evenement kost veel tijd en is belangrijk. Tijdens een evenement moeten er veel non-food artikelen meegenomen worden. Soms worden de meest simpele dingen vergete... Voorraadbeheer 18 aug. 2015
Voorraad – Materialen inkopen of inhuren? De keuze of u een product per evenement inhuurt of op voorraad neemt, is met name afhankelijk van uw bedrijfsvoering en het type product. Hieronder ziet u enkele afwegingen die u kunnen helpen in de b... Voorraadbeheer 18 aug. 2015
De 5 belangrijkste redenen om Food Waste te verminderen binnen uw bedrijf Food Waste – of voedselverspilling – is het gesprek van de dag en van veel bedrijven roepen dat we de voedselverspilling samen moeten verminderen. Wat zijn voor u als cateraar of evenementlocatie eige... Food Waste / Voedselverspilling 18 aug. 2015
Kostprijs van evenementen, wat zie ik over het hoofd? Wat is nou eigenlijk de kostprijs van een evenement? De kostprijs van een evenement bestaat uit de kosten van alle producten en diensten die geleverd worden om het evenement te realiseren. Deze kosten... Administratie 18 aug. 2015
Efficiënte interne communicatie: welke voordelen levert dat op? Om een evenement soepel te laten verlopen, zullen verschillende afdelingen samen moeten werken. De onderlinge communicatie is daarbij lang niet zo gemakkelijk als het soms lijkt. Een gestroomlijnde in... Interne communicatie 18 aug. 2015
7 Tips om uw interne communicatie te optimaliseren Afhankelijk van uw bedrijfsgrootte zijn verschillende mensen en afdelingen betrokken bij het organiseren van een evenement. Zo heeft u een accountmanager die het evenement verkoopt en afstemt met de k... Interne communicatie 18 aug. 2015
De 13 meest voorkomende misverstanden omtrent de allergenenwet Sinds de introductie van de allergenenwet, moeten aanbieders van voedingsmiddelen allergeneninformatie ter beschikking stellen over zowel verpakte als onverpakte producten. De allergenenwet is vastgel... Allergenen 11 aug. 2015