Verbeter in 6 stappen uw bezettingsgraad Heeft u een aantal locaties waarvan de bezetting achterblijft, maar kunt u niet ontdekken waarom deze ruimtes niet genoeg verhuurd worden? Dan kan het goed zijn om de bezettingsgraad in kaart te breng... Bezettingsgraad 3 dec. 2015
Food Waste – Factsheet Om u te informeren over de schaal waarop voedselverspilling voorkomt en de omvang van Food Waste wereldwijd, hebben wij enkele cijfers en weetjes voor u op een rijtje gezet. Een derde van de wereldwij... Food Waste / Voedselverspilling 22 nov. 2015
Food Waste reductie – 15 baanbrekende initiatieven Er is wereldwijd steeds meer bekend over voedselverspilling en de impact die dit heeft op onze samenleving en planeet. Wist u bijvoorbeeld dat we met slechts een kwart van het voedsel dat jaarlijks in... Food Waste / Voedselverspilling 20 nov. 2015
Bundelen van recepten – 6 tips Recepten bundelen is redelijk gemakkelijk en enorm tijdsbesparend voor uw productieproces. Het uitsplitsen naar sub-recepten en bundelen van de bereiding kan veel voordelen opleveren en uw keuken een ... Keuken 8 okt. 2015
Kostenbesparing in uw productiekeuken De productiekeuken is vaak één van de grootste kostenposten voor catering- en evenementenorganisaties. Iedere keuken heeft de doelstelling om de kosten te verlagen, maar in werkelijkheid blijkt dat ma... Keuken 30 aug. 2015
Recepturen bundelen voor een efficiënt productieproces Om de efficiëntie van uw productiekeuken te verhogen, is het belangrijk dat de chefs werken op het juiste competentieniveau en dubbele werkzaamheden worden geminimaliseerd. Een efficiënt productieproc... Keuken 30 aug. 2015
Food Waste reductie: 11 tips om voedselverspilling tegen te gaan Voedselverspilling is een groot probleem voor bedrijven die opereren in de horeca- en cateringbranche. In de horeca verspillen we jaarlijks 51.000 ton voedsel, ofwel € 235 miljoen.[1] Er is dan ook ve... Food Waste / Voedselverspilling 27 aug. 2015
9 tips voor een betere evenement cashflow Een gezonde administratie is de basisbehoefte van ieder bedrijf. Wanneer u als cateraar of evenementlocatie kwalitatieve, kostenbesparende evenementen organiseert bent u daarmee nog niet gevrijwaard v... Administratie 26 aug. 2015
Bezettingsgraad – Wat is dat en hoe bereken ik mijn bezettingsgraad? Wanneer u bij het organiseren van evenementen gebruik maakt van eigen locaties, kan het de moeite waard zijn uw bezettingsgraad in kaart te brengen en te monitoren. Bij iedere locatie heeft u tenslott... Bezettingsgraad 26 aug. 2015
Voorschotnota, eindfacturen en BTW Met een voorschotnota factureert u een voorschot op de eindfactuur aan uw klant voordat u een product of dienst heeft geleverd. Voorschotnota’s worden binnen de catering- en evenementenbranche vaak ge... BTW 26 aug. 2015
Hoe maak ik een goed draaiboek voor mijn evenement? Wanneer u een evenement organiseert, is een goed draaiboek onmisbaar. U kunt kiezen een draaiboek beknopt of juist uitgebreid op te stellen. Maar hoe meer informatie u beschrijft in een draaiboek, hoe... Draaiboek 26 aug. 2015
Checklist: voorraadbeheer bij evenementen Voorraadbeheer voor, na en tijdens het evenement kost veel tijd en is belangrijk. Tijdens een evenement moeten er veel non-food artikelen meegenomen worden. Soms worden de meest simpele dingen vergete... Voorraadbeheer 18 aug. 2015