7 tips voor het beheren van uw voorraad en magazijn Als cateraar of evenementenlocatie is voorraadbeheer niet uw core business, maar het is wel een cruciaal knooppunt in het bedrijfsproces. Toen u het magazijn ging inrichten had u een hele andere voorr... Voorraadbeheer 9 okt. 2016
Voedselinformatie verzamelen – hoe moet ik dat doen? Door de nieuwe Allergenenwet bent u verplicht om de allergeneninformatie van uw producten en gerechten vast te leggen en duidelijk naar uw klanten te communiceren. Daarnaast kiezen bedrijven ervoor om... Keuken Voedingswaarden 2 okt. 2016
Waarom een operationeel medewerker betrokken moet zijn tijdens het offertetraject De stroom van informatie tussen de afdelingen sales en operatie, met betrekking tot evenementen, is meestal eenrichtingsverkeer. De sales medewerkers maken een voorstel n.a.v. hun communicatie met de ... Interne communicatie Operationeel 26 sep. 2016
Wanneer moet u beginnen met automatiseren? Automatiseren is een term die vaak wordt gebruikt om te refereren naar het gebruik van software met als doel het werk binnen een bedrijf efficiënter te maken. Maar vaak is er toch wat onduidelijkheid ... Automatiseren 13 sep. 2016
Voedseloverschot van evenementen – wat doet u ermee? Voedselverspilling is een groot probleem in onze samenleving. De horeca is hier ook mede verantwoordelijk voor. De beste oplossing is om het voedseloverschot van tevoren al te beperken. Maar als het v... Food Waste / Voedselverspilling 6 sep. 2016
Efficiënter productieproces door simpelere recepten Iedereen droomt van een efficiënter productieproces; het management i.v.m. lagere kosten, het personeel i.v.m. minder stress en de klanten omdat er meer energie overblijft voor kwaliteit. Hoe kunt u z... Keuken 29 aug. 2016
Hoe berekent u de voedingswaarden van een gerecht? Als cateraar of evenementenlocatie bent u vooralsnog niet verplicht om de voedingswaarden van uw gerechten bij te houden. Maar indien u wel kiest om ze bij te houden, dan moeten ze ook berekend worden... Voedingswaarden 22 aug. 2016
Automatiseren; wat, waarom en hoe? Automatiseren is een term die vaak wordt gebruikt om te refereren naar het gebruiken van software om het werk binnen een bedrijf efficiënter te maken. Maar vaak is er toch wat onduidelijkheid over wat... Automatiseren 14 aug. 2016
Hoe gaat u om met wijzigingen? Het verbeteren van de interne communicatie is de sleutel tot succes. Of eigenlijk, één van de sleutels tot succes. Een van de tips om de interne communicatie te verbeteren is het inzetten van “sluitin... Interne communicatie 11 aug. 2016
Hoe gezond is uw bedrijf nu echt? Meer inzicht in uw bedrijfsgegevens Wanneer u de administratie van uw cateringbedrijf of evenementenlocatie goed op orde heeft en een duidelijk beeld heeft van uw bedrijfsgegevens, kunt u als ondernemer de juiste beslissingen nemen. Wan... Administratie 1 aug. 2016
No shows, een doorn in het oog Wanneer u evenementen organiseert, krijgt u te maken met no shows. Dit blijft één van de grootste frustraties van evenementmanagers. Naast dat het frustrerend is voor de organisatie en andere deelneme... Food Waste / Voedselverspilling 31 jul. 2016
Standaardprocedures implementeren – waarom mislukt het? Elk bedrijf krijgt of heeft te maken met standaardprocedures, of het nu een standaardprocedure omtrent een automatiseringssysteem is of niet. Om het proces zo optimaal mogelijk te laten verlopen dient... Implementatie 24 jul. 2016