Voedingswaarden

De wet met betrekking tot voedselinformatie is onderdeel van de Europese Verordening 1169/2011 waar ook de allergenenwet onder valt. De verordening is op 13 december 2014 van kracht geworden en heeft als uitgangspunt de consument beter te informeren zodat deze een juiste voedingskeuze kan maken. Hierbij staan de leesbaarheid van het etiket, maar ook gezondheid, veiligheid, herkomst en milieu centraal.

Als cateraar of evenementenlocatie bent u hierdoor verplicht om de allergeneninformatie van uw gerechten bij te houden. Het is niet verplicht om de voedingswaarden van het gerecht bij te houden. Waarom zou een cateraar dan wel voedingswaarden bijhouden?

  • Wellicht heeft u naast uw cateringbedrijf een traiteurswinkel waar voorverpakte producten worden verkocht.
  • Of u wilt een andere sector verroveren waar het wel verplicht (of een duidelijke pre) is.
  • Of omdat u toch al bezig bent met de allergenen, gelijk alles goed wil zetten. Want wie weet, de wetgeving zou altijd kunnen veranderen voor de cateraar.

Meest recente artikelen