Zo voorkom je foodwaste bij jouw evenementen

Als cateraar zal het je niet ontgaan zijn: de inkoopkosten worden steeds hoger en het minimaliseren van foodwaste is daarmee nóg belangrijker geworden. Want alles wat je niet verspilt, blijft natuurlijk pure winstverhoging. Met onze software hebben sommige gebruikers een foodwaste van zo goed als 0 weten te bereiken. Benieuwd hoe EasyParty daarbij helpt? Lees dan verder.

Met de EasyParty software kun je jouw food waste eenvoudig verminderen in drie stappen:

1. Recepturen en Ingrediëntenbeheer:

De eerste stap is te starten met koken via recepturen en deze nauwkeurig te koppelen aan ingrediënten in EasyParty. Daarmee kun je precies plannen wat je nodig hebt voor elk evenement, hierdoor bestel je dus nooit te veel. Maar EasyParty is slimmer dan alleen dat..

2. Forecasting:

Zo maakt EasyParty de forecasting voor jouw cateringbedrijf. De software gaat op basis van het verleden en aankomende evenementen voorspellen en plannen hoeveel ingrediënten je per week of maand nodig hebt. Daarbij houdt de software rekening met de foodwaste uit vorige periodes.

Kan het nog mooier? Natuurlijk! Want nu we weten wat er besteld moet worden, kunnen we ook het bestellen automatiseren!

3. Geautomatiseerd Bestellen en Productie:

Afhankelijk van je leverancier(s) kan dat via één druk op de knop door onze koppeling met o.a. Sligro. Daarmee minimaliseer je dus niet alleen de verspilling, maar ook uren en hoop gedoe.

Wil je ervaren hoe fijn het is om vanuit een systeem te werken dat bewezen resultaten levert, probeer dan EasyParty. Ontdek hoe deze methoden van grote cateraars je kunnen helpen om foodwaste te verminderen en efficiënter te werken bij jouw evenementen.